Colegiul Tehnic "Simion Mehedinți"

"Nu putem deveni ceea ce ne dorim rămânând ceea ce suntem."(Max DePree)

CTSM CODLEA - Centru Acreditat ECDL


Ce este ECDL?Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai răspândit program de certificare a competențelor digitale. Este recunoscut la nivel internaţional în 150 de ţări. În afara Europei, programul ECDL este cunsocut drept ICDL - International Computer Driving Licence.Permisul ECDL oferă o bază standard de cunoştinţe IT necesară în actuala societate informaţională. Cu ajutorul Permisului vă puteţi creşte gradul de mobilitate profesională şi puteţi utiliza calculatorul în mod eficient şi productiv.

De reținut Permisul ECDL obţinut este valabil pe o perioadă nedeterminată, competenţele digitale fiind certificate pe viaţă, în conformitate cu programele analitice aferente fiecărui modul, aflate în vigoare la momentul susţinerii examinării.

Cui se adresează ECDL?

Atenție! Certificările ECDL se adresează oricărei persoane care dorește și are nevoie să își certifice abilitățile de utilizare a computerului la un standard recunoscut internațional.

Nu există limită de vârstă pentru înscrierea în programul de certificare ECDL. Astfel, tinerii, elevii, studenții, funcționarii publici sau angajații în companii își pot dovedi abilitățile IT prin intermediul certificărilor ECDL.

Bacalaureat

Important Începând cu anul școlar 2009 – 2010 toți elevii care dețin Permisul ECDL își pot echivala proba de Competențe digitale din cadrul Examenului de Bacalaureat Naţional.

Certificările ECDL PROFIL START BAC şi ECDL PROFIL BAC se adresează elevilor care doresc să echivaleze proba de Competenţe digitale din cadrul Bacalaureatului Naţional cu Permisul ECDL şi au aceeaşi recunoaştere internaţională şi valabilitate nelimitată ca oricare alt tip de certificare ECDL.Nivelul de competență digitală pe diploma de Bacalaureat:

  • “utilizator avansat”, pentru candidații care au obținut Permisul ECDL PROFIL START BAC*
  • “utilizator experimentat”, pentru candidații care au obținut Permisul ECDL PROFIL BAC*
  • „utilizator de nivel mediu”, pentru candidații care au obținut Permisul ECDL Start**
  • „utilizator experimentat”, pentru candidații care au obținut Permisul ECDL Complet**

Programa pentru obținerea Permisului ECDL corespunde materiei pe care elevii de liceu o parcurg în cadrul orelor de TIC din programa școlară pentru clasele a IX-a și a X-a. Astfel, liceenii pot să se pregătească chiar în cadrul orelor de la școală pentru obținerea unei certificări cu recunoaștere internațională. Având deja Permisul ECDL, elevii pot solicita în clasa a XII-a echivalarea probei de competențe digitale de la Bacalaureat.


Persoana de contact: Sibechi Viorica
Telefon: 026-825.18.57
Email: vsibechi@yahoo.com
Informații complete se pot găsi accesând: ecdl.ro.