Centrul de Documentare și Informare
Bibliotecar: Adina DAVID

Centrul de Documentare şi Informare al Colegiului Tehnic "Simion Mehedinți" este un spaţiu cu deschidere culturală în care se desfăşoară activităţi specifice: expoziţii, concursuri, ateliere de creaţie, întâlniri cu scriitori, lansare de carte, simpozioane, sesiuni de comunicare etc. În acest sens, CDI vine în sprijinul instituţiilor de cultură care doresc să desfăşoare activităţi culturale, oferind spre închiriere un spaţiu generos şi primitor. De-a lungul timpului, centrul nostru a găzduit activităţi culturale realizate de diferite instituţii din Codlea şi din afara localităţii. Trebuie precizat faptul că planificarea activităţilor culturale se face cu trei săptămâni înainte de desfăşurarea evenimentului.

Centrul de Documentare şi Informare este dotat cu aparatură media de ultimă generaţie, calculatoare conectate la internet, mobilier modular şi un fond documentar care cuprinde cărţi atât pe suport de hârtie, cât şi pe suport electronic, din toate domeniile de activitate.

Serviciile CDI sunt destinate:

  • elevilor
  • profesorilor
  • altor categorii de utilizatori din comunitate

Fondul documentar consultat în regim de sală de lectură cuprinde:

  • lucrările de referinţă (enciclopedii, dicţionare, atlase, hărţi, albume etc.);
  • publicaţiile periodice;
  • unicatele (lucrările existente în CDI într-un singur exemplar) foarte solicitate;
  • unele documente audio-vizuale.

Fondul pentru împrumut la domiciliu cuprinde toate lucrările existente în Centrul de Documentare și Informare, cu excepţia celor mai sus menţionate, termenul de împrumut al documentelor fiind de 15 zile, cu posibilitatea prelungirii cu încă 10 zile.
Centrul de Informare și Documentare
Strada Chimiștilor nr. 3
Codlea

0268 - 251857
mehedinti.codlea@rdsmail.ro
https://www.ctsm.ro

luni, miercuri, vineri între 7.30 - 15.30
marți între 7.30 - 13.30
joi între 10.00 - 15.30

Bibliotecă

Înainte de toate, CDI este o bibliotecă școlară, care pune la dispoziția elevilor resurse variate, în format tradițional și electronic.

I.M.P.A.C.T.

CDI a găzduit numeroase proiecte educaționale ale I.M.P.A.C.T., un club de voluntari care îmbină de minune utilul cu plăcutul.

J.O.B.S.

Proiectul J.O.B.S. pentru elevi a vizat următoarele aspecte: viitoarea carieră, oportunități profesionale și abilități de viață.

Atelier de creație

Clubul de artă decorativă găzduit de CDI a impresionat de fiecare dată prin expozițiile tematice ale elevilor, mici sau mari.

PHOENIX

Adesea, CDI este locul în care corul Phoenix al școlii se pregătește asiduu pentru a participa la o varietate de evenimente artistice.

Campanie antitutun

Ziua Națională Antitutun este marcată anual în CDI printr-o sesiune de prezentări despre riscurile consumului de tutun.

Activități literare

Întâlnirile cenaclului literar "Dincolo de cuvinte" în cadrul CDI oferă participanților, oameni de cultură și elevi, terapii sufletești de neuitat.

Lecții deschise

Imaginea de mai sus surprinde un moment din lecția deschisă despre bunele maniere predată elevilor din clasa a VI-a.

1 Decembrie

Anual, în CDI se desfășoară principalele activități legate de celebrarea zilei naționale a României: prezentare, concurs, dansuri, etc.


x
Acest site foloseste cookie-uri pentru determinarea numărului de utilizatori. Detalii. Este în regulă!