Articole 2018 - 2019


Sărbătoarea Centenarului29 noiembrie 2018

Miercuri, 28 noiembrie 2018, elevii Colegiului Tehnic “Simion Mehedinți”, de la gimnaziu, liceu și școala profesională, au oferit în sala festivă a școlii un program literar-artistic dedicat Centenarului Marii Uniri (1918-2018). După intonarea Imnului Național, elevii îmbrăcați în costume populare au încântat audiența cu poezii, cântece patriotice și sceneta “O petrecere în familie” de Vasile Poenaru, în care Moș Gheorghe își așteaptă acasă copiii veniți de prin toate colțurile lumii să-l sărbătorească la împlinirea vârstei de 100 de ani.


Ziua Școlii27 octombrie 2018

Ziua Școlii, sărbătorită vineri, 26 octombrie 2018, sub egida Nu putem deveni ceea ce ne dorim rămânând ceea ce suntem (Max DePree), a coincis în mod fericit cu inaugurarea noului atelier de mecanică al Colegiului Tehnic ”Simion Mehedinți”.

Premergător ”tăierii panglicii”, Centrul de Documentare și Informare al școlii a strâns laolaltă principalii factori interesați de marcarea acestui eveniment: Inspectoratul Școlar Județean, reprezentat de doamna inspector general Ariana Bucur, însoțită de inspectorii pentru învățământul profesional și tehnic, pentru formare a adulților și pentru rețeaua școlară de programe și proiecte comunitare, parteneri agenți economici ai școlii noastre: S.C. AVICOD S.A., S.C. EMTEH SRL, S.C. QUIN ROMÂNIA SRL, S.C. ICCO ENERG SRL și S.C. MIRASTAR SRL, reprezentantul autorităților locale, directori ai instituțiilor școlare locale și, nu în ultimul rând, elevi, precum și foști și actuali profesori ai colegiului nostru.Întâlnirea a scos în evidență importanța învățământului profesional (simplu sau dual) pentru regiunea Codlea și nu numai și, implicit, rolul fundamental al colaborării cu agenții economici care dezvoltă și configureză piața zonală a muncii. Nu s-a trecut cu vederea nici efortul cu adevărat remarcabil pe care CTSM Codlea îl are în școlarizarea elevilor care provin din zone defavorizate social, copii dornici să învețe o meserie, ”să crească”.Și pentru că sărbătoarea este, până la urmă, sărbătoare, participanții la eveniment au fost plăcut surprinși cu o mică degustare, în aer liber, cu tematică sezonieră, într-un decor îmbietor aranjat cu pricepere de elevi și profesori ai colegiului, coordonați, evident, de maeștrii domeniilor de pregătire industrie alimentară, turism și alimentație și servicii.


Let's do it!16 septembrie 2018

Let's Do It! este, pe scurt, ziua internațională a curățeniei. Este, de fapt, o mișcare civică care și-a propus din 2008 încoace să curețe la propriu lumea de deșeurile sufocante și, mai mult de-atât, să schimbe atitudinea oamenilor cu privire la mediul în care trăim.

Astfel, la fiecare 15 septembrie, organizatorii și-au propus să mobilizeze mai multă lume decât în anii precedenți, atrăgând în această mișcare masivă și elevi, părinți și profesori de pretutindeni. De ani, colegiul nostru este părtaș la acest mod inedit de educație ecologică, cunoscut la nivel național ca Let's Do It, Romania! Ca urmare, de ziua curățeniei, ieri, sâmbătă, elevi și profesori CTSM au profitat de ziua însorită și au participat, în zona ce duce spre ștrandul orașului Codlea, la o acțiune de strângere a deșeurilor. Concluzia zilei de ieri? Let's Do It, CTSM!


Prima zi de școală10 septembrie 2018

Azi, 10 septembrie 2018, ora 11, Colegiul Tehnic "Simion Mehedinți" a dat startul unui nou an școlar: 2018 - 2019. A fost, bineînțeles, bucuria revederii cu cei dragi, elevi și profesori deopotrivă. Au fost însă și emoțiile celor care, în calitate de boboci de clasa a IX-a, liceu și școală profesională, au pășit pentru prima oară pragul școlii noastre. Cadrul festiv a fost inaugurat de doamna director Itigan Cătălina care și-a exprimat, în mod firesc, dorința pentru un an școlar mai bun decât cel precedent. După binecuvântarea părintelul Tâlvăr Lucian și alocuțiunea viceprimarului Câmpeanu Paul, doamna director-adjunct Popa Crina a dat citire claselor, pe care apoi le-a îndrumat către săli pentru prima oră de dirigenție.

UN NOU AN ȘCOLAR PLIN DE BUCURII ȘI SPOR!

x
Acest site foloseste cookie-uri pentru determinarea numărului de utilizatori. Detalii. Este în regulă!