Articole 2018 - 2019


Ultimul clopoțel31 mai 2019

Fiind deja ultima săptămână de cursuri pentru clasele a XII-a, ieri, 30 mai 2019, s-a organizat tradiționala festivitate Ultimul clopoțel pentru absolvenții de liceu ai Colegiului Tehnic ”Simion Mehedinți”. După discursul de încurajare al doamnei directoare Itigan Cătălina pentru cei care urmează să înfrunte nu doar exigențele Bacalaureatului, ci și rigorile unui început de viață fără școală, reprezentanții claselor a XII-a au predat cheia succesului elevilor care în anul școlar următor vor avea statutul similar de absolvenți. Discursurile pline de emoție ale doamnelor diriginte Secelean Gabriela (clasa a XII-a B) și Schiaucu Simona (clasa a XII-a C) și a șefei de promoție Olteanu Delia (media 9,62), au precedat momentul premierii și al vizionării scurtmetrajelor cu instantanee evocatoare din cei patru ani de liceu. Festivitatea s-a încheiat cu intonarea imnului Gaudeamus igitur și, bineînțeles, cu nelipsitele aplauze, îmbrățișări, fotografii, lacrimi și zâmbete.


Miracolul cunoașterii28 mai 2019

Azi, 28 mai 2019, Colegiul Tehnic ”Simion Mehedinți” a găzduit cea de-a doua ediție a proiectului-concurs județean Miracolul Cunoașterii – Electronul – Dialog între Științe. Au participat 154 de elevi organizați pe echipe sau individual, de la Școala Gimnazială din Holbav, Școala Gimnazială nr. 3 din Râșnov, Școlile Gimnaziale nr. 2 și 3 din Coldea, Colegiul Tehnic ”Aurel Vijoli” din Făgăraș, Colegiul Tehnic ”Remus Răduleț” din Brașov, Liceul Teoretic ”Ioan Pascu” din Codlea, Liceul Teoretic ”Ioan Drăgușanu” din Victoria și, desigur, Colegiul Tehnic ”Simion Mehedinți”.

Concursul s-a desfășurat pe următoarele secțiuni:

  • Afișe și montaje
  • Probă scrisă individuală
  • Prezentări în PowerPoint
  • Eseuri

Buna desfășurare a acestei ediții s-a datorat în principal doamnelor profesoare Vereș Adriana și Ionel Georgeta de la CTSM Codlea și sponsorilor: SILNEF Codlea, prin domnul director Chiric Adrian, și Fundația Bucuria Darului, prin doamna directoare Bercaru Florica.


Colindăm, colindăm iarna20 decembrie 2018

Miercuri, 19 decembrie, în sala festivă a Colegiului Tehnic "Simion Mehedinți", a avut loc tradiționala serbare de Crăciun, cei prezenți, elevi și cadre didactice, fiind colindați în spiritul sărbătorilor de iarnă. Frumoasele colinde au fost interpretate cu har de către corul școlii alcătuit din elevi de gimnaziu, liceu și școala profesională, îndrumați de neobosita doamnă profesoară Mioara Costea.La atmosfera de magie, împlinire, bucurie și vis a contribuit din plin și recitalul Colindăm, colindăm iarna, susținut de doamna profesoară Mihaela Itigan și aplaudat, de asemenea, la scenă deschisă.

După datina creștină, colindătorii au primit daruri. Felicitări organizatorilor și participanților! Și, pentru că așa se cuvine, Colegiul Tehnic "Simion Mehedinți" urează tuturor, elevi, profesori și părinți, un Crăciun fericit! și La mulți ani!


Trăiască România dodoloață!30 noiembrie 2018

În data de 29 noiembrie 2018, în Centrul de documentare și informare al Colegiului Tehnic "Simion Mehedinți", a avut loc activitatea "Trăiască România dodoloață", coordonată de profesor Tânjală Alina și bibliotecar David Adina. Dat fiind faptul că suntem martorii unui eveniment atât de important, împlinirea a 100 de ani de la realizarea unirii tuturor românilor în granițele aceluiași stat, s-a demarat această activitate pentru a dezvălui faptul că știm a ne cinsti înaintașii.

Etapele care au dus la realizarea statului național unitar român au fost prezentate elevilor printr-o lecție de istorie alfel, care a avut ca motto versurile poetului Grigore Vieru: "Cine are o limbă, are o credință/ Cine are o credință, are o biserică/ Cine are o biserică, are o țară!"

Pentru a reconstitui un crâmpei din atmosfera de la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia, când românii de prin toate colțurile lumii au strigat într-un glas: "Noi vrem să ne unim cu țara!", elevii clasei a VIII-a ai CTSM au adus în prim planul atenției sceneta cu titlul O petrecere în familie. Elevii Liceului Teoretic, prin intermediul scenetei Poveste de război, au reamintit de implicarea activă a reginei Maria în ajutorarea și motivarea soldaților în primul război mondial. În cinstea eroilor neamului, fără jertfa cărora nu ar fi fost posibil momentul serbat ieri, elevii de la Școala Gimnazială Nr. 2 au prezentat sceneta În vreme de război.

Cântecele plaiului străbun au răsunat în deschiderea evenimentului, intonate fiind de către corul Școlii Gimnaziale nr. 2 și cel al Liceului Teoretic. În incheiere au fost premiați elevii care s-au implicat în activitatea "Pentru România de mâine" ce a constat în realizarea unui simbol al Centenarului și a unor colaje pe această temă.


Sărbătoarea Centenarului28 noiembrie 2018

Marți, 27 noiembrie 2018, elevii Colegiului Tehnic “Simion Mehedinți”, de la gimnaziu, liceu și școala profesională, au oferit în sala festivă a școlii un program literar-artistic dedicat Centenarului Marii Uniri (1918-2018). După intonarea Imnului Național, elevii îmbrăcați în costume populare au încântat audiența cu poezii, cântece patriotice și sceneta “O petrecere în familie” de Vasile Poenaru, în care Moș Gheorghe își așteaptă acasă copiii veniți de prin toate colțurile lumii să-l sărbătorească la împlinirea vârstei de 100 de ani.


Ziua Școlii27 octombrie 2018

Ziua Școlii, sărbătorită vineri, 26 octombrie 2018, sub egida Nu putem deveni ceea ce ne dorim rămânând ceea ce suntem (Max DePree), a coincis în mod fericit cu inaugurarea noului atelier de mecanică al Colegiului Tehnic ”Simion Mehedinți”.

Premergător ”tăierii panglicii”, Centrul de Documentare și Informare al școlii a strâns laolaltă principalii factori interesați de marcarea acestui eveniment: Inspectoratul Școlar Județean, reprezentat de doamna inspector general Ariana Bucur, însoțită de inspectorii pentru învățământul profesional și tehnic, pentru formare a adulților și pentru rețeaua școlară de programe și proiecte comunitare, parteneri agenți economici ai școlii noastre: S.C. AVICOD S.A., S.C. EMTEH SRL, S.C. QUIN ROMÂNIA SRL, S.C. ICCO ENERG SRL și S.C. MIRASTAR SRL, reprezentantul autorităților locale, directori ai instituțiilor școlare locale și, nu în ultimul rând, elevi, precum și foști și actuali profesori ai colegiului nostru.Întâlnirea a scos în evidență importanța învățământului profesional (simplu sau dual) pentru regiunea Codlea și nu numai și, implicit, rolul fundamental al colaborării cu agenții economici care dezvoltă și configureză piața zonală a muncii. Nu s-a trecut cu vederea nici efortul cu adevărat remarcabil pe care CTSM Codlea îl are în școlarizarea elevilor care provin din zone defavorizate social, copii dornici să învețe o meserie, ”să crească”.Și pentru că sărbătoarea este, până la urmă, sărbătoare, participanții la eveniment au fost plăcut surprinși cu o mică degustare, în aer liber, cu tematică sezonieră, într-un decor îmbietor aranjat cu pricepere de elevi și profesori ai colegiului, coordonați, evident, de maeștrii domeniilor de pregătire industrie alimentară, turism și alimentație și servicii.


Let's do it!16 septembrie 2018

Let's Do It! este, pe scurt, ziua internațională a curățeniei. Este, de fapt, o mișcare civică care și-a propus din 2008 încoace să curețe la propriu lumea de deșeurile sufocante și, mai mult de-atât, să schimbe atitudinea oamenilor cu privire la mediul în care trăim.

Astfel, la fiecare 15 septembrie, organizatorii și-au propus să mobilizeze mai multă lume decât în anii precedenți, atrăgând în această mișcare masivă și elevi, părinți și profesori de pretutindeni. De ani, colegiul nostru este părtaș la acest mod inedit de educație ecologică, cunoscut la nivel național ca Let's Do It, Romania! Ca urmare, de ziua curățeniei, ieri, sâmbătă, elevi și profesori CTSM au profitat de ziua însorită și au participat, în zona ce duce spre ștrandul orașului Codlea, la o acțiune de strângere a deșeurilor. Concluzia zilei de ieri? Let's Do It, CTSM!


Prima zi de școală10 septembrie 2018

Azi, 10 septembrie 2018, ora 11, Colegiul Tehnic "Simion Mehedinți" a dat startul unui nou an școlar: 2018 - 2019. A fost, bineînțeles, bucuria revederii cu cei dragi, elevi și profesori deopotrivă. Au fost însă și emoțiile celor care, în calitate de boboci de clasa a IX-a, liceu și școală profesională, au pășit pentru prima oară pragul școlii noastre. Cadrul festiv a fost inaugurat de doamna director Itigan Cătălina care și-a exprimat, în mod firesc, dorința pentru un an școlar mai bun decât cel precedent. După binecuvântarea părintelul Tâlvăr Lucian și alocuțiunea viceprimarului Câmpeanu Paul, doamna director-adjunct Popa Crina a dat citire claselor, pe care apoi le-a îndrumat către săli pentru prima oră de dirigenție.

UN NOU AN ȘCOLAR PLIN DE BUCURII ȘI SPOR!

x
Acest site foloseste cookie-uri pentru determinarea numărului de utilizatori. Detalii. Este în regulă!