Articole 2017 - 2018


Voluntariat24 iunie 2018

Elevii Colegiului Tehnic “Simion Mehedinţi” au dovedit nu o dată, de-a lungul anilor, că munca de voluntariat este o parte importantă a vieții lor. Și acum, la sfârșit de an școlar, motivați de exemplul și îndemnul doamnelor profesoare Vereș Adriana și Buruiană Raveca, elevi ai claselor IX M, XI B și XI C au fost alături de Fundația “Bucuria Darului” din Brașov, implicându-se într-o serie de activități specifice.Astfel, ieri, 23 iunie, elevii școlii noastre au format ateliere de lucru manual pentru copiii participanți la Festivalul DREAM din Brașov. În aceeași zi, efortul tinerilor voluntari a continuat, de data aceasta într-un număr mai mare, la sediul Fundației “Bucuria Darului”. Acolo au oferit o mână de ajutor la ambalare de dulciuri folosite pentru strângerea de fonduri necesare cantinei “Mulțumesc” sau, cum i se mai spune, “locul unde sute de suflete se întâlnesc zilnic și își reamintesc ce înseamnă să fii om, să fii tratat ca un om…”

Iată și voluntarii colegiului nostru: Lavric Cristina, Floricel Ana, Irimia Daiana, Juca David, Chiriac Ana, Gligore Alexandru, Mingiuc Maria-Ecaterina (IX M), Lucaci Kristian (XI B), Gabor Ravela (XI C).


Gaudeamus igitur...24 mai 2018

Joi, 24 mai 2018, a sunat ultimul clopoțel pentru clasele terminale de liceu ale Colegiului Tehnic “Simion Mehedinți” Codlea. La ora 13, în ritm de Gaudeamus, elevi, diriginți și profesori s-au îndreptat către sala festivă a școlii, acolo unde, după predarea cheii către următorii absolvenți de liceu, s-a făcut ultima strigare a catalogului, au fost premiați cei mai merituoși dintre elevi, iar diriginții au dat glas ultimelor povețe înainte de marea provocare ce-i așteaptă pe cei pe care i-au “dădăcit” timp de patru ani: VIAȚA ADEVĂRATĂ. În acest sens, directorii școlii noastre au ținut să sublinieze, la rându-le, că noua perspectivă ce stă în fața tinerilor absolvenți trebuie privită cu bucurie, dar și cu maximă responsabilitate. În încheierea festivității, elevii au deschis “sertarul cu amintiri”, prezentând celor de față, prin videoproiector, momentele, de tot felul, care le-au marcat existența ca liceeni. Succes tuturor!


Miracolul cunoașterii11 mai 2018

Joi, 10 mai 2018, Colegiul Tehnic ”Simion Mehedinți” a organizat și a găzduit prima ediție a concursului județean “MIRACOLUL CUNOAȘTERII - ELECTRONUL - DIALOG ÎNTRE ȘTIINȚE“. Evenimentul a atras participarea a numeroase echipe de elevi și profesori de la școli gimanziale și liceale atât din municipiul Codlea, cât și din Brașov, Victoria, Făgăraș, Râșnov și Holbav.

Concursul s-a desfășurat pe patru secțiuni:

  • I – Probă scrisă (din electricitate),
  • II – Probă individuală/ pe echipe (prezentări eseu sau PowerPoint cu tematica Electrocasnicele, utile doar în funcțiune),
  • III - Probă individuală/ pe echipe (prezentări eseu sau PowerPoint cu tematica Istorie şi contemporaneitate - personalităţi, invenţii în domeniul electricităţii) și
  • IV - Dezvoltarea gândirii tehnice (prezentări eseu).

Lansare de carte31 ianuarie 2018

Centrul de Documentare și Informare al CTSM a fost ieri, 30 ianuarie, gazda unei foarte interesante și inspirate lansări de carte: "Viața este despre tine". Apărut sub egida editurii Century Image din Brașov, volumul este semnat de doamna profesoară Secelean Gabriela și elevii clasei a XII - a B, cărora le este nu doar profesor de psihologie, dar și diriginte.Cartea îndeamnă, pur și simplu, la un dialog cu noi înșine într-o lume în care ne este din ce în ce mai greu să ne vedem așa cum suntem. Este o lume a vitezei, a presiunii informaționale, a aparențelor, a ”fake news-urilor”, cu alte cuvinte o lume care pare fără ieșire. Pentru adolescenții care sunt în plină formare și au nevoie de puncte de sprijin concrete, volumul Gabrielei Secelean este cu atât mai util și binevenit. Pe de altă parte, reflecțiile adolescenților-autori din "Viața este despre tine" dovedesc o surprinzătoare și matură viziune asupra vieții, arătând în cele din urmă, așa cum sugerează și motto-ul cărții, că ”Dacă totul începe cu o alegere, de ce n-ai alege sa fii fericit?”


În prag de Crăciun22 decembrie 2017

Cu prilejul întâmpinării sărbătorii Nașterii Domnului, joi, 21 decembrie, în sala festivă a Colegiului Tehnic “Simion Mehedinți” a avut loc, ca în fiecare an, serbarea de Crăciun. Primii care au intrat pe scenă au fost colindătorii Clubului Elevilor din Codlea, programul fiind continuat de către elevi ai CTSM de la gimnaziu, liceu și școala profesională. Colegi, profesori și părinți au fost colindați, au ascultat versuri tematice și au urmărit cu interes punerea în scenă a Nașterii lui Isus. Și pentru că așa se cuvine, colindătorii au fost răsplătiți nu numai cu aplauze, dar și cu daruri oferite din tot sufletul.


De ziua MARII UNIRI!29 noiembrie 2017

S-a sărbătorit Ziua Marii Uniri la CTSM! Astăzi, 29.11.2017, într-un cadru festiv, elevii de gimnaziu coordonați de doamna profesoară Folberth Mirela, împreună cu liceeni coordonați de doamnele profesoare Buruiană Raveca și Ionel Georgeta și-au dat mâna în hora românismului, pentru a readuce în conștiința noastră, a contemporanilor, lupta de veacuri a înaintașilor pentru unitate și integritate. CTSM a conturat un program plin de specificație și spirit patriotic, primit cu interes de un public numeros. Prin proiectul 1 Decembrie – Ziua Marii Uniri!, am încercat să le cinstim memoria celor care s-au ridicat dintre noi și au făurit vise, prin poezii și cântece de pe plaiurile străbune.

Mulțumim tuturor elevilor, profesorilor implicați și Casei de Cultură Codlea pentru costumele populare împrumutate cu această ocazie! Trebuie menționat și faptul că, la sfârșitul programului, elevii și nu numai au fost răsplătiți cu o felie de tort, ornat în culorile steagului românesc, realizat de elevii clasei a XII-a AP sub îndrumarea doamnei profesoare Elena Ghinea.


Săptămâna legumelor și a fructelor donate27 noiembrie 2017

În perioada 20-24 noiembrie 2017, Colegiul Tehnic ”Simion Mehedinți” a participat la proiectul anual ”Săptămâna legumelor și a fructelor donate”, coordonat de fundația brașoveană Bucuria Darului. Scopul acestui demers este ajutorarea unor familii fără posibilități materiale cu fructe și legume. Dar nu este vorba numai de gestul omenesc și firesc de suplinire a unei lipse materiale, ci și de scoatere în evidență a importanței unei alimentații variate, sănătoase, care poate face diferența între sănătate și o viață chinuită de boli din cauza neajunsurilor. De asemenea, distribuirea regulată a o parte din aceste ajutoare în școli din județul Brașov are menirea de a încuraja prezența copiilor la actul educațional, necesar unei vieți mai bune.

În acest spirit, elevi și cadre didactice ai CTSM Codlea, îndrumați de doamna profesoară Vereș Adriana, au pus mână de la mână și au strâns pachete cu alimente, aducându-și astfel din nou contribuția la un proiect umanitar început cu succes acum patru ani.


Școala altfel: sport și competiție5 noiembrie 2017

Activitățile sportive sunt ingredientul principal al fiecărei săptămâni desfășurate în cadrul CTSM Codlea sub egida Școala altfel. Astfel, de-a lungul anilor, patru discipline sportive și-au revendicat întâietatea în preferințele elevilor colegiului nostru, coordonați de domnul profesor Niță Paul: cros, tenis de masă, skandenberg și șah. Pasiunea pentru aceste sporturi, dar și dorința de a triumfa, i-a împins pe mulți dintre concurenți să participe nu la o competiție, ci la mai multe, chiar la toate dacă modul de organizare a permis acest lucru. Și anul acesta, crosul și skandenberg-ul au atras cei mai mulți competitori. La alergat s-au impus, în funcție de categorii (nivel de învățământ și sex), următorii elevi: Racoveanu Danielea (VII), Miron Alexandru (VII), Drăgușin Gabriela (IX B) și Vasiloiu Andrei (XI AP-L 3 IP). Cei mai buni la skandenberg s-au dovedit a fi elevii Ciolan Ștefan (XI M-E 3 IP – categoria mare), Botea Daniel (XI M-E 3 IP – categoria mică) și Stănișor Lavinia (XI C – categoria fete). Dintre cei pasionați de șah, elevul Căpăcian Horațiu (VII) a arătat încă o dată că este cel mai talentat în cadrul concursului Cavalerii Mesei de Șah, în timp ce elevul Brescan Elisei (IX B) a ocupat locul fruntaș la tenis de masă.


Școala altfel4 noiembrie 2017

În perioada 30 octombrie – 3 noiembrie 2017, CTSM Codlea a bifat în calendarul școlar săptămâna ”Să știi mai multe, să fii mai bun!”, cunoscută și ca Școala altfel. De luni până vineri, elevii colegiului nostru au participat așadar la o serie de activități cu caracter non-formal, menite să le pună în valoare talentele și preocupările extrașcolare. Iată câteva din proiectele și activitățile care s-au derulat cu această ocazie:

  • Turist în țara mea - excursii și vizite tematice
  • Cunoști, știi, previi - primul ajutor salvează vieți
  • Sport și sănătate - cross, șah, tenis de masă. skandenberg
  • Cinematografia prin ochii mei - vizionare de filme
  • Știință și artă - concurs tematic “Simion Mehedinti - personalitate marcantă a culturii românești”; concurs de eseuri în limba engleză
  • Orizonturi de așteptare, cariera între vis și realitate - adolescența și cariera; gestionează-ți emoțiile pentru a avea succes

În tandem cu Școala altfel, miercuri, 1 noiembrie, a avut loc aniversarea zilei școlii, pe care elevii și profesorii coordonatori au ținut s-o marcheze printr-un inedit târg de meserii. Grupați pe profiluri, elevii s-au întrecut în a-și promova cât mai bine specializarea pe care o urmează, câștigătorii fiind anunțați, alături de premianții celorlalte competiții ale săptămânii, în cadrul festivității de premiere din aceeași zi.


Bucuria darului27 octombrie 2017

Începând cu luna octombrie, elevii clasei a XII AP, coordonați de doamnele profesoare Vereș Adriana și Ghinea Elena, au inițiat un proiect de colaborare cu ”Bucuria darului”, o fundație brașoveană care asistă social persoane aflate în dificultate. Un exemplu de ajutor pe care această fundație îl oferă cu trudă și suflet este o cantină socială în Brașov, unde zilnic aproximativ 600 de oameni nevoiași primesc de mâncare. Copiii nu sunt nici ei uitați, periodic fundația dăruindu-le pachete, la a căror alcătuire elevii colegiului nostru s-au oferit să contribuie. Iată un gest simplu, dar foarte important și, nu în ultimă instanță, o adevărată lecție de viață pentru elevii CTSM.


Simulare incendiu26 octombrie 2017

În seria deja devenită tradițională a acțiunilor de prevenție a evenimentelor catastrofale, Colegiul Tehnic “Simion Mehedinți” a participat joi, 26 octombrie, la o activitate de simulare a evacuării în caz de incendiu.

Ca de fiecare dată, în urma declanșării alarmei, elevii, profesorii, personalul auxiliar și nedidactic au părăsit corpurile de clădire pentru a ajunge într-un timp cât mai scurt, la adăpost, pe platforma școlii. Acolo, în careul format, au fost prezentate modalitățile în care trebuie să acționăm în caz de incendiu. Simularea a luat sfârșit printr-un exercițiu demonstrativ: stingerea unei surse de foc cu ajutorul extinctoarelor din dotarea școlii.


Un nou început11 septembrie 2017

Azi, 11 septembrie, a început un nou an școlar. Cu mic, cu mare, elevii CTSM s-au adunat de la ora 11 în careul școlii pentru a culege primele impresii legate de școală, colegi și profesori. Doamna directoare Itigan Cătălina a dat startul festivității de deschidere, exprimându-și, după cum era și firesc, speranța într-un an cu rezultate mai bune. După binecuvântarea plină de suflet a părintelui Lucian Tâlvăr, edilul șef al Codlei, Muntean Cătălin, le-a urat elevilor și profesorilor succes în noul an școlar, subliniind totodată intenția autorităților locale de a pune, în continuare, în prim plan sprijinirea învățământului codlean. În cele din urmă, directorul-adjunct al școlii, doamna Costea Mioara, a enumerat clasele și diriginții, îndrumându-i în sălile repartizate pentru prima oră de dirigenție.

x
Acest site foloseste cookie-uri pentru determinarea numărului de utilizatori. Detalii. Este în regulă!