Articole 2015 - 2016


Târgul liceelor11 iunie 2016

Azi, 11 iunie, a debutat la Brașov Business Park anualul Târg al Liceelor, la care este prezent și Colegiul Tehnic "Simion Mehedinți", alături de alte 40 de unități școlare. Patronat de Inspectoratul Școlar Județean Brașov, evenimentul se adresează viitorilor absolvenți de clasa a VIII - a care pot afla prin intermediul standurilor organizate oferta educațională a fiecărei școli în parte.

În acest context, Colegiul Tehnic "Simion Mehedinți" își prezintă nu numai oferta educațională structurată în învățământ liceal de zi, seral și învățământ profesional de 3 ani, dar și tot ce are mai bun în materie de perfomanțe școlare, activități extracurriculare și dotare materială. Astfel, cu acest Târg al Liceelor se încheie un proiect mai larg de promovare a colegiului, început în luna aprilie cu ocazia Zilei Porților Deschise.


Ultimul clopoțel4 iunie 2016

Vineri, 3 iunie, la ora 11.30, a sunat "ultimul clopoțel" pentru absolvenții claselor a XII-a de la Colegiul Tehnic "Simion Mehedinți". Într-o adevărată atmosferă de sărbătoare, după intonarea imnului academic Gaudeamus Igitur și a discursului de deschidere ținut de doamna directoare Sibechi Viorica, cel mai merituos elev al claselor terminale, Aescht Alexander (XII A), a predat viitorilor absolvenți cheia responsabilității și a reușitei. Din partea proaspeților absolvenți, Lacatâș Ana-Maria (XII BC) a ținut să sublinieze importanța acestei zile, care marchează sfârșitul unei etape frumoase și începutul unei perioade care se anunță a fi la fel de dificilă, dar și interesantă. Nu au fost uitați, bineînțeles, profesorii, colegii și părinții, cei care au fost mereu alături de absolvenți de-a lungul liceului și cărora Ana-Maria le-a adresat frumoase gânduri de mulțumire.În a doua parte a festivității, diriginții celor trei clase terminale (prof. Secelean Gabriela - XII A, prof. Niță Paul - XII BC și prof. Teodorescu Eugenia - XII M) au caracterizat pe scurt clasa de care au avut grijă în cei patru ani de liceu, și-au felicitat elevii și le-au urat mult succes în viață. N-a lipsit momentul îndelung aplaudat al premierii, următorii elevi primind cuvenita recunoaștere și răsplată pentru meritele la învățătură: Aescht Alexander, Bălău Mariana, Clopoțel Nicoleta, Botea Nicoleta, Amarandei Georgiana, Lacatâș Ana-Maria, Lazăr George și Motcă Lavinia.


JOBS, la final27 mai 2016

Joi, 26 mai, Centrul de Documentare și Informare al Colegiului Tehnic "Simion Mehedinți" a găzduit ultima etapă a proiectului JOBS, concretizată sub forma unei expoziții sumative. Realizată de elevii clasei a IX- a B, expoziția a pus în valoare concluziile pe care micii liceeni le-au tras în urma vizitelor de explorare la diverși agenți economici. Astfel, se poate spune că proiectul JOBS și-a atins obiectivele principale, și anume de a pregăti elevii pentru dobândirea de competențe și abilități utile în viață, obținerea unei percepții realiste privind oportunitățile de pe piața muncii și luarea unei decizii corecte privind educația și cariera profesională.


Lansare de carte27 mai 2016

Autoarea Corina Nica a lansat joi, 26 mai 2016, în atmosfera primitoare a Centrului de Documentare și Informare al colegiului nostru, al doilea volum de poezii intitulat “Dincolo de cuvinte”. Volumul a văzut lumina tiparului la editura Suflet Transilvan și reprezintă o frumoasă revelație a iubirii în multiplele sale forme. Lansarea a fost însoțită de recitaluri de muzică folk, instrumentală și populară românească. Publicul, prezent în număr foarte mare, a putut admira și expoziția de portrete și peisaje pe pânză a tinerei artiste Ioana Samoilă.


Ziua porților deschise21 aprilie 2016

În ciuda frigului și a ploii abundente, colegiul nostru și-a respectat agenda și a marcat miercuri, 20 aprilie, Ziua porților deschise. O zi dedicată exclusiv viitorilor absolvenți de gimnaziu din alte școli, dornici să vadă la fața locului oferta educațională și materială a CTSM.

Peste 100 de elevi din Holbav, Vulcan și Codlea (Școlile Generale nr. 2 și 3, Liceul Teoretic) ne-au călcat pragul pentru a face turul școlii și a vedea ce înseamnă cu adevărat Colegiul Tehnic "Simion Mehedinți".

Trebuie să remarcăm impresiile pozitive împărtășite de oaspeții noștri, îndeosebi în urma vizitării Sălii Festive, a celei de sport, a laboratoarelor de specialitate și, mai ales, a CDI, unde exponatele clubului de artă decorativă au fost unanim apreciate.


"Ne pasă de tine!" - la final de proiect20 aprilie 2016

Marți, 19 aprilie, în debutul "Săptămânii altfel", s-a finalizat proiectul de antreprenoriat social "Ne pasă de tine!, derulat de voluntarii clubului IMPACT CTSM.S-a muncit mult și cu drag în laboratorul de industrie alimentară al colegiului, iar rezultatul - brioșe și cornulețe de post - a fost comercializat cu succes în cadrul școlii. Banii obținuți s-au folosit la achiziționarea de scutece, cearșafuri absorbante și alte obiecte necesare celor suferinzi. Adăugând și donațiile strânse la CDI, elevii coordonați de doamna profesoară Costea Mioara, s-au deplasat la Spitalul Municipal din Codlea, pentru a le oferi secției de Îngrijiri paliative.

Să remarcăm încă o dată acest gest de suflet al elevilor CTSM, dar și faptul incontestabil că voluntariatul are o dimensiune educațională deosebit de eficientă și, astfel, deloc de neglijat.


Concursul de chimie "Petru Poni"11 aprilie 2016

La sfârșitul săptămânii trecute, "chimiștii" Colegiului Tehnic "Simion Mehedinți" au demonstrat încă o dată că sunt printre cei mai buni la concursul de specialitate "Petru Poni". Desfășurat în cadrul Liceului Tehnologic din Râșnov, etapa județeană a competiției a numărat nu mai puțin de cinci premianți ai CTSM Codlea. Dintre aceștia, elevul Aescht Alexander va participa la faza națională a concursului (Giurgiu), în calitate de câștigător al locului întâi la clasa a XII-a. Iată lista completă a laureaților, pregătiți de doamna profesoară Costea Mioara:NR. CRT. NUMELE ȘI PRENUMELE CLASA CALIFICAREA PROFESIONALĂ PREMIUL OBȚINUT
1. Aescht Alexander XII A Tehnician analize produse alimentare Premiul I
2. Purcel Alexandra XII C Tehnician ecolog și protecția calității mediului Premiul II
3. Bălău Mariana XII A Tehnician analize produse alimentare Premiul III
4. Dumitrașcu Alexandra XI A Tehnician analize produse alimentare Premiul III
5. Bocârnea Cosmin X B Tehnician în activitaţi economice Mențiune

Campanie de împădurire4 aprilie 2016

Sâmbătă, 2 aprilie, 26 de elevi ai Colegiului nostru, în frunte cu Patrula de Reciclare CTSM, au profitat de soarele îmbietor și au ieșit la o nouă campanie de împădurire, de data aceasta pe versantul Măgurii dinspre Colonia 1 Mai. Alături de colegi de la Liceul Teoretic, de reprezentanți ai Ocolului Silvic, Primăriei și Fundației Rafael, tinerii ecologiști au sădit în câteva ore 2000 de puieți, îmbinând cât se poate de fericit utilul cu plăcutul.


"Ne pasă de tine!"25 martie 2016

Pentru că într-adevăr le pasă, voluntarii Clubului IMPACT au inițiat astăzi, 25 martie, un nou proiect de ajutorare a celor aflați în suferință. Cu mic, cu mare, membrii clubului au început prin a face ... cornulețe și brioșe de post. Delicioasele preparate au fost vândute cu succes, la un preț modic, elevilor și profesorilor, banii urmând să fie utilizați în scopuri caritabile. Concomitent, s-a lansat un apel pentru donarea de obiecte necesare celor suferinzi, precum cearșafuri de pat, pături absorbante și șervețele umede (care pot fi aduse la CDI). Acest proiect de antreprenoriat social va continua și săptămâna viitoare.


De Ziua Mamei9 martie 2016

Marți, 8 martie 2016, elevi ai Colegiului Tehnic “Simion Mehedinți” au susținut în sala festivă a școlii un spectacol emoționant dedicat mamelor și primăverii. Programul artistic a inclus recitări de poezie în limbile română și germană, precum și cântece interpretate în principal de corul Phoenix al colegiului.


Olimpiada disciplinelor tehnologice

Domeniul electric7 martie 2016

În perioada 26 februarie - 4 martie 2016, Colegiul Tehnic "Remus Răduleț" din Brașov a găzduit faza județeană a Olimpiadei la Disciplinele din Aria Curriculară Tehnologii, domeniul electric. Concurând la specializarea Tehnician în instalații electrice, elevii colegiului nostru, pregătiți de profesorii Vereș Adriana și Gătejel Dan, au obținut rezultate foarte bune. Astfel, Gligore Florin (XI E) s-a clasat al treilea din zece participanți, în timp ce Morariu Daniel, din aceeași clasă, și-a adjudecat locul întâi și dreptul de a merge la faza națională a competiției, care va avea loc la Brașov.


Olimpiada disciplinelor tehnologice

Domeniul mecanic2 martie 2016

Miercuri, 2 martie 2016, la Colegiul Tehnic "Transilvania" din Brașov, s-a desfășurat faza județeană a Olimpiadei la Disciplinele din Aria Curriculară Tehnologii, domeniul mecanic. Școala noastră a repetat performanța din anul școlar precedent, obținând un nou premiu al III - lea. Rezultatul a fost obținut de către elevul Drăgușin Silviu (XI M), pregătit de doamnele profesoare Sibechi Viorica, Buruiană Raveca și Teodorescu Eugenia.


Olimpiada disciplinelor tehnologice

Domeniul industrie alimentară1 martie 2016

Sâmbătă, 27 februarie 2016, Colegiul pentru Agricultură și Industrie Alimentară din Prejmer a găzduit pentru a doua oară în mod consecutiv faza județeană a Olimpiadei la Disciplinele din Aria Curriculară Tehnologii, domeniul industrie alimentară. Ca și anul trecut, eleva Bălău Mariana (XII A), pregătită de doamna profesoară Itigan Cătălina, a obținut cu relativă ușurință locul fruntaș și posibilitatea de a concura la faza națională a olimpiadei, care va avea loc la Sibiu. Să mai precizăm că în 2015 eleva noastră a fost răsplătită cu mențiune la faza națională a aceleiași competiții, care s-a desfășurat la Craiova.


Simulare cutremur14 ianuarie 2016

În seria acțiunilor de prevenție a evenimentelor catastrofale, Colegiul Tehnic “Simion Mehedinți” a participat joi, 14 ianuarie, la o activitate de simulare a evacuării în caz de cutremur.

Participanților adunați pe platforma școlii la sfârșitul exercițiului li s-au oferit detalii legate de comportamentul optim în timpul unei mișcări seismice și după încetarea acesteia. S-a subliniat, de asemenea, importanța cunoașterii regulilor de comportare în condițiile în care timpul de reacție, odată declanșat seismul, este unul foarte scurt.


În pragul sărbătorilor de iarnă19 decembrie 2015

Cu prilejul întâmpinării sărbătorii Nașterii Domnului, vineri, 18 decembrie, la Colegiul Tehnic “Simion Mehedinți” s-a desfășurat un spectacol de colinde tradiționale, la care au participat elevi de la gimnaziu și liceu. În sala festivă a școlii, în fața colegilor, profesorilor și a părinților, colindătorii au interpretat cântece de sărbătoare, amintindu-ne de bucuria și magia zilelor de Crăciun.

Dintre colindători, corul Phoenix al colegiului s-a remarcat în mod deosebit în această săptămână. Astfel, marți, 15 decembrie, grupul a obținut o mențiune la concursul de “Tradiții și obiceiuri” care a avut loc, ca de obicei, la Hălchiu.


Corul Phoenix la Coresi11 decembrie 2015

Corul Phoenix al colegiului nostru a participat în data de 11 decembrie 2015 la festivalul de muzică și dans desfășurat la mall-ul Coresi din Brașov. Evenimentul este parte a unui proiect de susținere a Brașovului în cursa pentru obținerea titlului de Capitală Europeană pentru anul 2021.

Elevii CTSM, de la gimnaziu și liceu, au prezentat un colaj intitulat “Evoluția muzicii ușoare românești”, punând astfel umărul, alături de școli brașovene, la promovarea orașului de sub Tâmpa.


1 Decembrie4 decembrie 2015

Anual, de 1 Decembrie, Colegiul Tehnic „Simion Mehedinți” derulează proiectul educațional “Dacă ești român ...!”

Activitățile specifice s-au desfășurat în Centrul de Documentare și Informare al școlii și au avut ca scop conștientizarea necesității cunoașterii trecutului istoric ca temelie pentru făurirea viitorului. Astfel, după o scurtă prezentare a evoluției teritoriale a țării noastre până în momentul Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, programul a fost acaparat de către elevi printr-un concurs de puzzle și cultură generală, scenete, recitaluri de poezie, cântece patriotice și dans popular.


"Săptămâna legumelor și fructelor donate"23 noiembrie 2015

În perioada 16-20 noiembrie 2015, colegiul nostru, ca de altfel toate școlile din țară, a susținut campania „Săptămâna legumelor şi fructelor donate”. Prin aceasta s-a urmărit sensibilizarea elevilor și profesorilor în legătură cu situația dificilă a persoanelor afectate de lipsa de alimente. În cadrul CTSM, activitatea coordonată de doamna profesoară Ionel Georgeta a constat în strângerea de legume și fructe de către elevii voluntari și donarea acestora familiilor nevoiașe.

Mai trebuie precizat faptul că această campanie este parte componentă a Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (SNAC) și urmărește educația copiilor în spiritul unei societăți care prețuiește implicarea, angajamentul și responsabilitatea.


Simulare incendiu18 noiembrie 2015

Vineri, 18 noiembrie, Colegiul Tehnic “Simion Mehedinți” a participat la o activitate de simulare a evacuării în caz de incendiu.

La ora 13.10, când a sunat alarma, elevii, profesorii, personalul auxiliar și nedidactic au părăsit corpurile de clădire pentru a se aduna în timp util pe platforma școlii, unde li s-au oferit informații despre cum trebuie să acționăm în caz de incendiu. Simularea a luat sfârșit printr-un exercițiu demonstrativ: stingerea unei surse de foc cu ajutorul extinctoarelor din dotarea școlii.


Balul Boboceilor10 noiembrie 2015

În prima săptămână din luna noiembrie, clasa a VI-a a organizat în Sala Festivă a colegiului nostru Balul Boboceilor clasei a V-a, un spectacol – concurs extrem de emoționant pentru noii elevi abia intrați în ciclul gimnazial de învățământ și asteptat cu foarte mare interes de către ceilalți elevi ai colegiului, dar și de către părinți.

Deși abia trecuți de 11 ani, concurenții au arătat în cele cinci probe că știu să se prezinte, să danseze, să cânte, că au cultura generală și pot avea chiar și dicție, spre hazul publicului prezent în sală. Totodată, evenimentul a mai cuprins un recital de muzică susținut de elevi din clasele a VII-a si a IX-a B și un moment de Street Dance, toate spre încântarea elevilor, profesorilor și a părinților.

Titlurile de Miss și Mister Bobocel au revenit elevilor Kedei Denisa și Davidoiu Darius.


Ziua școlii2 noiembrie 2015

În fiecare an, la sfârșit de octombrie, colegiul nostru sărbătorește ”Ziua Școlii”. Au devenit deja tradiționale cu această ocazie întrecerile sportive (cros, skandenberg și șah), expoziția atelierului de creație și îndemânare în cadrul CDI și manifestările artistice ținute în sala festivă a colegiului. N-au lipsit, de asemenea, concursurile de creație literară în limba română, cel de eseuri în limba engleză și, bineînțeles, prezentarea personalității patronului spiritual al școlii, Simion Mehedinți.

Întregul șir de evenimente s-a încheiat, în mod firesc, cu premierea participanților și câștigătorilor, în prezența profesorilor, elevilor, colaboratorilor și a indispensabililor sponsori.


Ziua Educației6 octombrie 2015

Ziua Internațională a Educației (5 octombrie) a fost marcată și în cadrul Colegiului Tehnic ”Simion Mehedinți” sub egida ”Educația te face mare”. Într-un cadru festiv, au fost nominalizați și premiați cei mai buni elevi ai anului școlar 2014 – 2015, la secțiuni precum cea mai mare medie generală, cel mai bun sportiv și cel mai bun voluntar.

Din seria activităților specifice, mai amintim dezbaterile privind educația în societatea contemporană și cele legate de personalitatea patronului spiritual al școlii, Simion Mehedinți.

x
Acest site foloseste cookie-uri pentru determinarea numărului de utilizatori. Detalii. Este în regulă!