Articole 2014 - 2015


Educație ecologică și voluntariat30 mai 2015

În data de 12 mai 2015, Colegiul Tehnic ”Simion Mehedinți” Codlea împreună cu Fundația ”Rafael” din Codlea au dat startul unui proiect în parteneriat de educație ecologică și voluntariat. Evenimentul se înscrie în activitățile Proiectului „Rafael, grădina copiilor speciali”, un parc dedicat copiilor cu dizabilităţi severe şi multiple de la Centrul „Speranţa” Codlea.

Parcul a început să fie amenajat în aceeași zi, partenerii Rafael în proiect fiind Complexul de Servicii Sociale „Măgura” Codlea, Colegiul Tehnic „Simion Mehedinţi”, (prin elevii claselor X CE și XI A, coordonați de prof. dr. ing. Șerban Mariana), Ocolul Silvic Codlea, voluntari din oraş, şi nu numai.

Ulterior (29 mai 2015), în incinta Centrului de Documentare și Informare al Colegiului nostru, în prezența reprezentanților Fundației ”Rafael”, s-a organizat un concurs cu tema ”ECOLOGIZARE ȘI VOLUNTARIAT”. Concurenții au fost elevii claselor a X-a din cadrul școlii. Rezultatele au fost răsplătite cu premii și diplome pentru cele mai bune echipe din concurs.


Zilele Francofoniei4 aprilie 2015

În data de 27 martie 2015, cu ocazia Zilelor Francofoniei, elevii mai sârguincioși din clasa a IX-a B, pregătiți de doamna profesoară Ilea Nelida, au prezentat un mic program artistic, alcătuit din două scenete în limba franceză - ”Elèves et professeurs” și ”Un enfant malade”.

Francofonia se sărbătorește la nivel internațional în fiecare an, începând cu data de 20 martie 1988. La ora actuală, Francofonia presupune 80 de state ale lumii (57 membre și 23 observatoare) care au printre misiunile lor și următoarele teme: migrațiile internaționale, identitatea francofonă în epoca mondializării, Europa lărgită și francofonia, industriile culturale și educația și, nu în ultimul rând, dialogul civilizațiilor.


8 martie9 martie 2015

Lumina și căldura soarelui, suflul proaspăt al primăverii se simt pretutindeni. Pentru a se elibera de povara iernii, de probleme și de griji, elevii CTSM au prezentat, sub îndrumarea doamnei profesoare Ionel Georgeta, un montaj artistic grupat într-un buchet de versuri și melodii dedicate Mărțișorului și Zilei Femeii.

Au participat elevi de la gimnaziu și liceu.


Olimpiada disciplinelor tehnologice - II2 martie 2015

Sâmbătă 28 februarie 2015, Colegiul Transilvania din Brașov a fost locul de desfășurare a fazei județene a Olimpiadei disciplinelor din aria curriculară tehnologii, domeniul mecanică.

Pregătiți de doamnele profesoare Sibechi Viorica, Buruiană Raveca și Teodorescu Eugenia, elevii CTSM au obținut rezultate onorabile în fața celor șase licee concurente: Giurgea Gabriel (clasa XI M) a ocupat locul al III-lea, fiind urmat la două locuri distanță de Pascal Ionel, din aceeași clasă. La nivelul clasei a XII-a, elevii Mânzatu Emanuel Marian și Poenar Florin (XII M) s-au clasat pe pozițiile 5, respectiv 6.


Olimpiada disciplinelor tehnologice - I23 februarie 2015

Sâmbătă 21 februarie 2015, Colegiul pentru Agricultură și Industrie Alimentară din Prejmer a găzduit faza județeană a Olimpiadei disciplinelor din aria curriculară tehnologii, domeniul industrie alimentară.

Elevii colegiului nostru, îndrumați de doamna profesoară Itigan Cătălina, au demonstrat încă o dată că sunt printre cei mai buni la calificarea tehnician în industrie alimentară. Astfel, locul întâi a fost adjudecat de către Bălău Mariana (XI A), care va participa la faza națională a concursului, programat la Craiova în săptămâna ”Să știi mai multe, să fii mai bun!”. Trebuie, de asemenea, remarcat faptul că elevul Aescht Alexander, din aceeași clasă, a obținut locul al doilea.

x
Acest site foloseste cookie-uri pentru determinarea numărului de utilizatori. Detalii. Este în regulă!